Niet voor verkoop

Een paar dagen geleden kwam er iemand langs die graag een boek wilde ruilen. Echter, hij wilde een boek van zichzelf achterlaten en een goed boek uitzoeken om te verkopen op Marktplaats. Hoewel iedereen in principe mag doen met een geruild boek wat hij of zij wil, is het natuurlijk eigenlijk niet de bedoeling. Buurtbewoners doneren boeken voor de Minibieb, en vinden het leuk als andere mensen ze weer kunnen lenen.

De meneer in kwestie suggereerde zelfs dat hij de BookCrossingregistratiestickers uit de boeken kon halen om een boek geschikt te maken voor verkoop. Dat is zéker “not done”. Iemand die een boek registreert op BookCrossing, doet dat omdat hij/zij het boek op reis wil sturen en wil volgen van lezer tot lezer. Gelukkig snapte deze meneer mijn uitleg over het doel van de Minibieb en BookCrossing in het bijzonder.

Hoewel ik niet graag schrijf in boeken, heb ik nu toch maar de tekst “niet voor verkoop” aangebracht op de snede van veel boeken. Hopelijk ontmoedigt dat het doorverkopen van boeken die zo gul gedoneerd zijn aan de Minibieb!