BookCrossing

If you love your books, let them go

Het kan je zomaar overkomen…

Je zit in de wachtkamer van de dokter, in de trein of gezellig in een cafeetje, en je vindt een boek met bovenstaande notitie erop. Maar hoe komt het boek daar? Wie heeft het boek daar achtergelaten, en waarom?

In plaats van een boek in je boekenkast te zetten nadat je het gelezen hebt, kun je ook meedoen aan deze steeds populairder wordende bezigheid in Nederland: Boeken registreren op www.bookcrossing.com. Het doel van dit alles? Om van de hele wereld één grote gratis bibliotheek te maken!

Hoe werkt BookCrossing?

Het is heel makkelijk. Neem een boek uit je boekenkast. Een boek wat je toch nooit meer leest, of juist één, dat je zo mooi vindt, dat je het met de rest van de wereld wilt delen! Registreer het boek op www.bookcrossing.com en schrijf het BCID (het boek-id nummer dat de website je zal geven bij registratie) in het boek of print het op een label dat je via de site kan printen en plak dit in je boek. Daarna leg je je boek te vondeling “in het wild”. En dan maar afwachten totdat iemand het boek vindt en daar — wederom via BookCrossing — een melding van maakt.

Via BookCrossing kunnen anderen ook op jacht gaan naar achtergelaten boeken. Er kan heel simpel per land, provincie of stad gekeken worden of er ergens boeken te vondeling gelegd zijn. En dan maar hopen dat het er nog steeds ligt…

 

De 3 R’s van BookCrossing: Read, Register and Release
Ofwel in het Nederlands de 2 L’s: Lees, Label en Laat vrij!

Grijp een boek uit je kast en doe mee! Welke van jouw boeken staan al jarenlang eenzaam en vergeten in de boekenkast? Van welke denk je dat anderen er meer van zullen genieten? Registreer ze op de BookCrossing-website en laat ze vrij!

Officiële BookCrossing Zone (OBCZ)

Luna Books is een officiële OBCZ. Een OBCZ is een uitwisselplaats van boeken, onderhouden door een ‘manager’, in dit geval wij als eigenaar van de minibieb. Deze manager zorgt ervoor dat de OBCZ schoon blijft, checkt de boeken en zorgt dat er voldoende voorraad is. Ook is een OBCZ te vinden op de ‘Go Hunting’-pagina van BookCrossing. Hier kun je per stad of dorp kijken of er boeken in het wild liggen en zo kun je dus ook zien welke boeken er recent in de OBCZ zijn losgelaten.

Neem ook eens een kijkje op onze virtuele BookCrossing-boekenplank! Hier zie je alle boeken die in de loop van de tijd in de minibieb gestaan hebben – of nog staan.

leden

leden in Nederland

boeken geregistreerd